Com cada any, pels voltants de Sant Jordi, es forma tot un rebombori al nostre institut.
El projecte de les Roses de Sant Jordi mou als alumnes del CFGS Paisatgisme i medi rural en un treball frenètic per rebre comandes i posar a punt la major quantitat de roses que sigui possible. L’objectiu pedagògic va unit a l’econòmic, ja que els beneficis financien una part de les visites tècniques que aquests alumnes realitzaran d’aquí a final de curs.
Aquest any però, el marge de benefici serà menor encara que l’esforç hagi sigut màxim i s’hagin arribat a confeccionar quasi 6000 roses. La raó la té el projecte d’aquest any i la determinació i compromís social i mediambiental dels alumnes a l’ haver escollit com a producte la ROSA D’AQUÍ. I és que val la pena saber que el 98% de les roses venudes aquest Sant Jordi al llarg i ample de Catalunya han vingut d’altres continents on tenen millors condicions pel cultiu i sous més barats , la qual cosa fa que aquestes roses tinguin un preu més baix i es puguin aconseguir grans beneficis. Per contrapartida però, tenen un gran cost ambiental degut al seu transport des de l’altra punta del món.
És per aquesta raó que nosaltres hem volgut formar part d’aquest 2% de gent compromesa amb el territori i els seus pagesos. Les nostres roses, provinents del País Valencià, tenen aquest compromís i hem sentit un gran orgull per donar més importància als beneficis socials i mediambientals que no pas als econòmics. En aquest sentit val a dir que, com cada any, l’alumnat fa donació de part del beneficis a una ONG o associació local. Enguany l’opció triada ha estat “HEROÏNES ANÒNIMES” de Reus, una associació que dona suport a dones supervivents de violències masclistes.
Per tot plegat, volem agraïr a l’alumnat el mostrar que, de vegades, la consciència social i ecològica sí que són una prioritat, en especial als nostres alumnes de Jardineria, Paisatgisme, a l’alumne Guillem Virgili i la seva família que ens ha proporcionat les espigues.
ROSES D’AQUÍ!