Ens va visitar la Lourdes Ripoll Margalef que des de fa més de 16 anys treballa com a veterinària en l’àmbit de petits animals. La xerrada tenia com a finalitat saber com realitza la gestió dels riscos biològics en la seva feina diària.
L’alumnat del cicle superior de Riscos Professionals va poder conèixer els protocols que ha de seguir per a evitar o minimitzar el possible contagi de malalties provinents dels animals amb què treballa (zoonosi). Ens va descriure alguns dels kits analítics que utilitza per determinar diferents malalties dels animals. Va descriure l’especial atenció a la neteja i desinfecció del material i màquines que fa servir.
Ens va explicar alguns dels agents biològics que poden ser en la seva feina: vírics com la ràbia, bacterians com la Bartonella o E. Coli, parasitaris com Leishmania infantum o toxoplasmosi, fúngics.
Amb diferents anècdotes ens va recordar alguns exemples d’atenció als animals quan hi ha col·laboració i quan no n’hi ha.
Ens va remarcar molt el fet que no només cal parar atenció als possibles agents infecciosos sinó també als productes químics que cal utilitzar per guarir els “clients” com ara anestesiants o, en casos molt extrems, substàncies per l’eutanasia.
Va ser una xerrada molt formativa i el temps ens va passar volant. Com la majoria d’alumnes tenen gossos van aprofitar la presència de la Lourdes per passar consulta. Bub-bub! Mèu!