Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search

Programa de Mobilitat Formativa i Cooperació Internacional

EN QUÈ CONSISTEIX?

Mobilitat formativa i cooperacio

L’INS Horticultura i Jardineria promou entre el seu alumnat i professorat un programa de mobilitat formativa i cooperació internacional amb l’objectiu de difondre entre la comunitat educativa els diversos programes europeus, les seves característiques i les seves oportunitats així com fomentar l’ intercanvi d’ experiències i bones pràctiques relacionades amb la internacionalització del centre.

D’aquesta manera el nostre programa inclou:

 a) Projectes de mobilitat formativa per a la realització de pràctiques en empreses o entitats d’altres països adreçades a alumnes.

 b) Projectes de mobilitat adreçats al professorat.

 c) Projectes de cooperació internacional i associacions estratègiques per a la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques.

 d) Projectes d’Educació per al Desenvolupament i la Cooperació Internacional amb l’objectiu de difondre, sensibilitzar i educar en aquest àmbit, fomentant la solidaritat i el voluntariat a tota la comunitat educativa envers al tercer món.

L’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus ha prioritzat sempre en el seu projecte educatiu la promoció de les relacions internacionals com a valor pedagògic que possibiliti a estudiants i professors l’intercanvi d’experiències i coneixements, que a la vegada permetin tant a nivell individual, com al centre educatiu en conjunt, l’enriquiment intercultural, la solidaritat interregional, la millora de la competència lingüística en llengua estrangera i la millor comprensió de la realitat i dimensió europea.

El nostre centre ha promogut i ha realitzat els següents programes de mobilitat internacional:

Programa Leonardo Da Vinci

Programa Comenius: 2005-2008

Programa Erasmus 2010-2014

Programa Erasmus + des de 2016 fins a l’actualitat

Mobilitat Alumnes curs 2016-2017

erasmus11 1

En el marc del programa d’internacionalització de l’Ins. Horticultura i Jardineria, aquest mes de maig, dos alumnes del cicle formatiu de grau mitjà en Producció Agroecològica iniciaran estades de pràctiques ERASMUS+ en una empresa de la zona de Perpinyà.

Mobilitat Alumnes curs 2017-2018

ESTADES Erasmus+ 2017-2018

En el marc del programa d’internacionalització de l’Ins. Horticultura i Jardineria, aquest mes de maig, deu alumnes dels nostres cicles formatius iniciaran estades de pràctiques ERASMUS+ en diferents empreses de França.

D’aquesta manera, cinc alumnes dels cicles formatius de grau superior en Paisatgisme i Medi Rural i en Gestió Forestal i Medi Natural, realitzaran una estada de dos mesos a la ciutat francesa de Chambéry en empreses relacionades amb el sector professional www.cholat-pepinieres.com i www.lepotagerdesonnaz.fr 

D’altra banda, quatre alumnes més dels cicles formatius de grau mitjà en Jardineria i Floristeria i de Treballs Forestals i Conservació el Medi Natural, faran la seva estada d’un mes de durada en la zona de Toulouse, concretament, a l’Ajuntament d’Escalquens www.escalquens.fr i als jardins de la Universitat de Toulouse.

Finalment, un alumne del cicle formatiu de grau mitjà en Producció Agroecològica, gaudirà també d’una beca Erasmus +, realitzant la seva estada de pràctiques en una empresa de la zona de Perpinyà.

Mobilitat Alumnes curs 2018-2019

ESTADES Erasmus+ 2018-2019

El passat 29 de maig del 2019, vuit alumnes del nostre centre van marxar en estades de pràctiques a les empreses mitjançant el programa internacional Erasmus + . Les estades es realitzaran en ciutats europees com Toulouse, Londres i Chambéry.

Mobilitat Alumnes curs 2019-2020

Visita tècnica al Lycée Agricole du Bourbonnais

erasmus6 1024x621 1

Entre els passats dies 21 i 25 d’octubre, el grup de 2n curs de CFGS de Paisatgisme i Medi Natural, acompanyats pels professors Joan Anton Segú i Isidre Canela, van fer una visita tècnica al Lycée Agricole du Bourbonnais, a Moulins, França.

Algunes de les activitats programades van consistir a la visita d’un parc d’atraccions-zoològic on es van poder apreciar els sistemes de filtratge de l’aigua amb pedra volcànica i amb altres tecnologies més punteres, així com la gestió que es fa de les dejeccions animals. També es van dedicar diverses sessions al coneixement i ús de programes de disseny d’espais verds en 3D. Molt interessant va ser el recorregut pels parcs més emblemàtics i els monuments de la ciutat termal de Vichy.

Es va completar l’estada amb una ruta lúdico-cultural pel nucli antic de Moulins i amb un sopar de germanor entre els nostres alumnes i els francesos. Els nostres companys de Moulins ens tornaran la visita el proper mes de febrer.

El centre educatiu francès va fer ressó d’aquesta acollida a través de la seva pàgina web.