Els dies 24, 25 i 26 d’abril els alumnes de 2n curs del CFGM Aprofitament i conservació del medi natural van realitzar una estada de 3 dies a Tremp on van desenvolupar diverses activitats pràctiques acompanyats dels professors Esther Solà i Rivera i Xavier Sentís i Borràs. Aquesta estada forma part del desenvolupament del mòdul 14 de Síntesi.
Dia 24, visita a la Reserva Nacional de caça de Boumort. Acompanyats per un guarda de la reserva i pel tècnic del CdA van realitzar un itinerari circular amb sortida i arribada a Pessonada on van poder observar les aus carronyaires de la reserva. També es va comentar la geologia de la zona, la gestió de la reserva de caça i la gestió del cérvol. Al final de l’activitat es va realitzar una sessió pràctica de reconeixement de banyes de mamífers.
Dia 25 matí, visita al Planter de la Conca. És un viver forestal propietat de l’empresa Forestal Catalana S.A. Primerament la tècnica del planter va fer una explicació del funcionament de Forestal Catalana i les seves tasques. Seguidament els alumnes es van dividir en 3 grups i van realitzar activitats pràctiques (tutorar arbres, repicar plantes a partir d’un llavorer i entestar arbustos amb una màquina testadora.) Per acabar la jornada es va visitar la planta de producció de biomassa que hi ha al mateix viver i es va poder veure el procés d’estellar i classificació del producte obtingut.
Dia 25 tarda, taller de Classificació de roques. Acompanyats pel tècnic del CdA van visitar l’edifici del geoparc, on està instal·lat l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Aquest edifici té la particularitat que està construït amb criteris ambientals i utilitza energia geotèrmica. En l’edifici es va poder veure el Museu de monòlits de sòls. Posteriorment van realitzar un taller d’identificació de roques, mitjançant una clau dicotòmica.
Dia 26 matí, taller de Macroinvertebrats aquàtics. Acompanyats pel tècnic CdA van anar fins un punt del riu Noguera Pallaresa . L’activitat consistia en, un cop equipats amb els equips per entrar al riu, mostrejar un tram de riu i posteriorment determinar els macroinvertebrats presents. En funció dels macroinvertebrats trobats es va poder classificar l’estat ecològic del riu, que va resultar ser BO.